Press  >  Tlačové správy 2014  >

Media centrum

Premiéra pretekov vozidiel GT4 už tento víkend!

10.07.2017

V rámci sprievodných pretekov európskeho šampionátu pretekov ťahačov na okruhu SLOVAKIA RING FIA ETRC bude mať počas víkendu 15.a 16. júla svoju premiéru aj nová séria pretekov  GT4 European Series  - Northern Cup.

Európsky seriál vozidiel GT4 organizuje spoločnosť SRO Stéphana Ratela, ktorý stojí tiež za slávnym šampionátom Blancpain GT Series. GT4 odštartovali v roku 2006, keď sa objavili vo holandskom národnom šampionáte a v nemeckom VLN. Kvalita seriálu sa zvýšila príchodom nových strojov Porsche Cayman Clubsport MR GT4 a McLaren 570S.

Do dnešného dátumu je pre GT4 homologovaných 14 modelov vrátane Aston Martin Vantage, KTM X-Bow GT4, Nissan 370Z GT4, Maserati GranTurismo MC GT4 a Porsche 911 (997) GT4, no očakávajú sa ďalšie prírastky. Vozidlá sú stavané na modeloch sériovej výroby. Na rozdiel od podobných modelov triedy GT3 sú tieto pochopiteľne jednoduchšie upravené a s nižším výkonom. Šampionát pozostáva zo sérií Northern Cup a Southern Cup (bývalý francúzsky FFSA GT Championship). Spája vlastne regionálne GT preteky po celej Európe. SRO pri ňom použil úspešný model, s ktorým žne úspechy vo veľkom Blancpain GT Series. Konkrétne: znížil náklady, vytvoril podmienky pre technické fair-play, ponúka dynamické preteky s profesionálmi aj amatérmi, vyhľadáva dostupné lokácie, poskytuje silné mediálne pokrytie a priateľskú atmosféru v zákulisí.

Vďaka 20 rokom skúseností, z toho 10 s triedou GT4 dokázalo SRO vytvoriť vyvážený Balance of Performace (BoP) - čiže dorovnanie maximálnej hmotnosti vozidiel na základe ich výkonov - všetko pre vyrovnanejšie pretekanie. Seriál navyše odobrila FIA statusom "Medzinárodný seriál". Výsledkom je atraktívny kalendár GT4 European Searies na šiestich zaujímavých okruhoch po celej Európe: Misano, Brands Hatch, Red Bull Ring, SLOVAKIA RING, Zandvoort a Nürburgring. U nás sa počas najbližieho víkendu postaví na štart až 30 vozidiel.

Vstupné je jednotné v rámci samotného podujatia pretekov ťahačov a Truck Show. Presný harmonogram pretekov nájdete na web stránke Opens external link in new windowwww.slovakiaring.sk.

Tlačová správa na stiahnutie