Alpe Adria, Power fest aj preteky Porsche už najbližšie na okruhu SLOVAKIA RING

Automotodróm SLOVAKIA RING sa už intenzívne pripravuje na "supervíkend" medzinárodných šampionátov cestovných vozidiel WTCR a motocyklov EWC (9.-12.5.). Akcia na našom prvom permanentnom okruhu však ponúkne predtým niekoľko zaujímavých podujatí.

Prvé z nich bude už tento víkend stredoeurópsky seriál pretekov cestných motocyklov na okruhu Alpe Adria International Motorcyle Championship. Mimoriadne obľúbený šampionát navštevuje SLOVAKIA RING od otvorenia okruhu v roku 2010 a slovenské podujatie tiež otvorí tohtoročnú sezónu. Tá neskôr pokračuje do Holandska (Assen), Maďarska (Pannonia Ring), Nemecka (Oschersleben), Chorvátska (Grobnik) a Česka (Most).

1. máj bude opäť patriť stále populárnejšiemu "majálesu" Power fest, ktorý je určený pre všetkých fanúšikov rýchlych kolies, driftu a tuningu. 4. a 5. mája navštívi náš okruh vynovený seriál Porsche Sprint Challenge Central Europe so zbrusu novými okruhovými špeciálmi Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport.

9. až 12. máj patrí jednému z vrcholov slovenskej motoristickej sezóny: WTCR - FIA Svetový pohár cestovných vozidiel v spojení s osemhodinovými pretekmi Majstrovstiev sveta vytrvalostných pretekov motocyklov FIM EWC.

Práve EWC, kde 17. rok štartuje aj slovenský tím Maco Racing, absolvovalo uplynulý víkend slávne podujatie 24 Heures Motos v Le Mans. Preteky dokonca navštívilo až 76 000 divákov, ktorí si vychutnali nekonečné súboje o prvú priečku medzi Honda Endurance Racing a Team SRC Kawasaki France. Od 4. hodiny sa vedenia ujal práve tím Kawasaki, ktorý sa konečným víťazstvom dostal do priebežného vedenia v šampionáte. Slovenský tím Maco Racing sa po ťažkom páde ich jazdca prepadol napokon na 15. miesto v triede EWC a 32. miesto absolútne.