Cyklistika aj kolieskové korčule ovládnu SLOVAKIA RING

Stúpajúce teploty lákajú von mnoho rekreačných športovcov. Okruh SLOVAKIA RING privíta opäť po roku najväčší cyklomaratón u nás - 24h SLOVAKIA RING Cycling Race. Ešte pred ním sa k slovu dostanú aj "inline" korčuliari.

24h SLOVAKIA RING Cycling Race absolvovalo pred rokom až 366 cyklistov a aktuálne príhlášky sú stále otvorené do 25. júna. Tohtoročné podujatie je naplánované na 26. a 27. jún.

Okrem 2, 4, 6 až 8-členných tímov, z ktorých mnohé dokázali prekonať 900-km hranicu za 24 hodín, je tento ročník určený zvlášť aj pre jednotlivcov. Pre nich sú vypísané samostatné 12-hodinové preteky.

Či sa niektorému tímu podarí prekonať minuloročných víťazných 964,96 najazdených kilometrov, sa tak dozvieme už čoskoro. Okrem profesionálov a amatérov sú preteky určené aj pre firmy.

Najdlhšie, najtichšie a najekologickejšie preteky budú mať svoj predvoj: už teraz 10. júna otvorí okruh svoju 5 922-m rýchlostnú dráhu pre Bratislava-inline SLOVAKIA RING special edition.

16. ročník bratislava-inline bude patriť večerným jazdám na kolieskových korčuliach, bicykloch, kolobežkách, skateboardoch, ale aj bežcom a iným "bezmotorovým" športovcom. Priestor dosanú medzi 18:00-21:00.

Najbližším "motorovým" podujatím bude OMV MaxxMotion Truck Race of Slovakia - Majstrovstvá Európy preteky ťahačov na okruhu, 6. a 7. júla.