FIM EWC na Slovensku už tento víkend!

Pretekársky okruh SLOVAKIA RING zažije tento víkend (22.-25.6.) jedno z najvýznamnejších športových podujatí roka: Majstrovstvá sveta vo vytrvalostných pretekoch motocyklov (FIM EWC) prichádzajú na Slovensko po prvýkrát v histórii.

Štartové pole podujatia 8h of SLOVAKIA RING pozostáva napokon z 30 pretekárskych strojov tried Formula EWC a Superstock. V najvyššej lige EWC uvidíme aj slovenský tím a stálicu tohto šampionátu: Maco Racing Team sedlá stroj značky Yamaha a o jazdecké povinnosti sa počas víkendu podelia Marko Jerman, Greg Junod a Anthony Dos Santos.

Slovák Jaro Černý s tímom LRP Poland plánuje zužitkovať znalosť domácej trate taktiež v najvyššej triede EWC. Kategória Superstock zažije u nás zároveň svoje veľké finále, v ktorom sa tri tímy pobijú o titul 2016-2017 FIM EWC Superstock World Cup.

V triede Superstock uvidíme tiež "juniorský" tím Maco Racing 2, ktorý majiteľ tímu Martin Kuzma postavil špeciálne pre túto príležitosť. Stroj Yamaha osedlajú Slováci Rado Dulík, Tomáš Svitok a taktiež David Ouředníček z Česka. Posledný domáci a rýdzo slovenský tím je Motomaxx Racing Team s jazdcami Vladimírom Ružom, Jurajom Knezovičom a Jakubom Jantulíkom. Trojica skúsených Slovákov osedlá stroj značky Kawasaki.

Spolu s nimi budú bojovať o cenné body a trofeje medzinárodné tímy s najlepšími svetovými jazdcami disciplíny "endurance". Diváci majú príležitosť stretnúť sa so všetkými už tento piatok o 18:00 počas autogramiády na okruhu SLOVAKIA RING, priamo v uličke boxov (pit-lane).

Trofej pre víťaza pretekov pripravil slovensko-grécky umelecký sochár "Achilleas". "Pri tvorbe pohára 8HOURS som sa inšpiroval vavrínovým vencom, ktorý som na trofeji previedol v podaní zlata a taveného skla. Dielo ako celok symbolizuje veľkoleposť svetového podujatia a zároveň ide o unikátny kus vytvorený len pre túto príležitosť," dodáva umelec.

Program EWC:

Štvrtok:

10:00-12:00 Voľný tréning

15:00-16:30 Kvalifikačné tréningy

20:30-22:00 Nočný tréning

Piatok:

10:30-12:00 Kvalifikačné tréningy

18:00 Autogramiáda v pit-lane (ulička boxov)

Sobota:

9:00-9:45 Warm-up

13:15 Skúšobné kolá (sighting laps)

13:55 Warm-up lap (formačné kolo)

14:00 Štart pretekov

22:00 Cieľ pretekov

22:10 Pódium (odovzdávanie cien)