Majstrovstvá sveta na SLOVAKIA RINGU sú späť!

Celkovo 34 posádok je už v zákulisí Majstrovstiev sveta vytrvalostných pretekov motocyklov FIM EWC na okruhu SLOVAKIA RING. Víkend vrcholí v sobotu 12. mája pretekmi 8 Hours of SLOVAKIA RING.

Okrem svetovej vytrvalostnej špičky a strojov, ktoré dosahujú na rovinke SLOVAKIA RINGU až 300 km/h, čaká na divákov aj premiéra Majstrovstiev sveta sajdkár.

Štvrtok 10. mája začne dvojhodinovým voľným tréningom FIM EWC o 11:00, po ktorom nasledujú tréningy MS sajdkár o 13:30. Prvé kvalifikácie EWC prebehnú medzi 15:00 až 16:30 a chýbať nebude ani večerný voľný tréning medzi 20:00-21:30.

Piatok pokračuje kvalifikáciou sajdkár o 9:00 a poslednou kvalifikáciou EWC o 10:30. O 12:45 zažijeme štart prvých pretekov, tentokrát svetovú premiéru MS sajdkár, ktoré čaká tzv. Sprint Race na 7 kôl.

Piatok však nebude iba o akcii na trati, okruh SLOVAKIA RING pripravil program pre celé rodiny. Autogramiáda nielen so slovenskými hviezdami EWC a sajdkár je naplánovaná v uličke boxov o 14:00. Okruh ponúka okrem rýchlostnej dráhy aj čoraz populárnejší a väčší Malkia Park: tigre, levy, opice, vlky, medvede a ďalšie skvosty prírody v jedinečnom zvieracom parku pred bránami automotodrómu. Nové Vojenské múzeum na opačnom konci areálu ukáže krytú expozíciu výzbroje bývalej československej armády. Centrum bezpečnej jazdy ponúka jedinečný simulátor prevrátenia auta a ďalšie aktivity. Chýbať samozrejme nebudú ani detské atrakcie ako trampolína či skákací hrad. To všetko v cene jedného lístka. Viac informácií o tomto "Family Day" nájdete aj na www.slovakiaring.sk.

Vrc... víkendu bude samozrejme sobota. Tá začína zahrievacím tréningom sajdkár o 9:40, po ktorých si nakrátko a naposledy pred pretekmi vyskúšajú svoje stroje tiež jazdci EWC. O 11:25 odštartuje tzv. Gold Race MS sajdkár na 13 kôl. Štartová procedúra EWC začína tzv. spoznávacími kolami o 13:45. Preteky 8 Hours of SLOVAKIA RING 2018 odštartujú o 14:30. Víťaza spoznáme o 22:30.

Druhé pokračovanie FIM EWC na okruhu SLOVAKIA RING v spojení s Majstrovstvami sveta sajdkár je tu a lístky nájdete v predpredaji, ako aj na mieste v pokladniach okruhu.