Nedeľa s víťazstvami Kissa a Halmovej

Skvelé motoristické divadlo priniesli FIA Majstrovstvá Európy ťahačov na okruhu SLOVAKIA RING. Sobotňajšie víťazstvo sa podarilo zopakovať Maďarovi Norbertovi Kissovi na Mercedese a v druhých pretekoch zaznamenala druhý triumf v prebiehajúcej sezóne Nemka Steffi Halmová na MANe.

Z pole position štartoval do tretích pretekov víkendu úradujúci európsky šampión Jochen Hahn na ťahači Iveco, no v prvej zákrute o vedenie prišiel a Norbet Kiss s prehľadom vyhral. Tak ako v sobotu, aj v nedeľu v príjemnom letnom počasí kontroloval situáciu a ušiel svojim súperom. Na 2. mieste tak s odstupom 5,5 sek zaostal Španiel Antonio Albacete na MANe, tretí bol Nemec Hahn. Líder priebežného poradia Adam Lacko na Freightlineri českého tímu Buggyra skončil tesne na 4. mieste.

Do druhých pretekov sa poradie prvej osmičky otáčalo, z pole position sa tak mohol tešiť Gerhard Körber na Ivecu. No už do prvej zákruty sa rútila na prvom mieste výborne štartujúca Nemka Steffanie Halmová, jediná žena v štartovom poli. Okamžite si vybudovala nedostihnuteľný náskok. Jochen Hahn sa síce snažil dotiahnuť, no podarilo sa mu to len na 2,7 sekundy. Zozadu sa totiž blížil rýchly Norbert Kiss a v poslednom kole už bol tesne za Nemcom. No na útok už nezostal čas. Aj tak je však Kiss víťazom tohto víkendu, veď sa vo všetkých pretekoch dostal na pódium a dvoje z nich aj vyhral – a to tie najviac bodované. Adam Lacko bral opäť 4. miesto a v šampionáte vedie so 182 bodmi. Druhý už je Norbert Kiss, ktorý má 139 bodov, tretí Jochen Hahn stráca ďalšie 4 body.

Počas najúspešnejšieho motoristického víkendu na Slovensku sa na SLOVAKIA RING prišlo pozrieť 25 tisíc divákov, ktorí zažili okrem skvelých pretekov aj množstvo zaujímavých sprievodných aktivít. Ďalším vrcholným podujatím sezóny na SLOVAKIA RINGU bude Veľká cena Slovenskej republiky pretekov cestných automobilov v tradičnom termíne 19. a 20. augusta.