Relykros priniesol opäť akciu

Podujatie FIA CEZ OMV MaxxMotion Rallycross otvorilo tento víkend deviatu motoristickú sezónu okruhu SLOVAKIA RING.

Napriek nižšej účasti štartujúcich oproti minulým dvom rokom sme boli i tentokrát svedkami napínavej zábavy. Súboje na takmer 1500-metrovej trati so zmiešaným povrchom zakončila nedeľňajšia séria finálových rozjázd, rozdelených do rôznych kategórií.

Víťazom v triede SuperCars sa stal Rakúšan Alois Höller na Forde Focus T16. Triede Super1600 dominoval Čech Jan Ratajský (Škoda Fabia). Slovákom sa darilo v triede Super Touring Cars (STC) +2000, keď Pavol Zachar získal so Seatom Leonom skvelé druhé miesto za Rakúšanom Karlom Schadenhoferom (VW Golf). Slovenského fanúšika zamrzelo vypadnutie Miroslava Pospíchala, ktorý tak prvý krok za obhajobou vlaňajšieho prvenstva v Zóne strednej Európy neurobil vydarený. Zradilo ho turbo jeho VW Polo. Potešilo však aj druhé miesto Slováka aj o triedu nižšie: v STC-2000 si Stanislav Korytár vyjazdil striebro s vozidlom Volkswagen Polo. Porazil ho len Čech Roman Častoral (Opel Astra). Birgit Kuttnerová z Rakúska doviedla boje v triede STC-1600 do zdarného konca so ziskom zlata.

Program okruhu SLOVAKIA RING pokračuje prípravami na ďalšie zaujímavé podujatia, s dôrazom na Majstrovstvá sveta vytrvalostných pretekov cestných motocykov FIM EWC. Tieto osemhodinové preteky odštartujeme už 12. mája. Sprievodným podujatím toho víkendu budú aj MS sajdkár, ktoré na našom okruhu uvidíme prvý raz.