SLOVAKIA RING predstavil nových šampiónov na Cene Slovenska

Uplynulý víkend sa na okruhu SLOVAKIA RING niesol v znamení motocyklového sviatku: Cena Slovenska preteky cestných motocyklov predstavili nových šampiónov Slovenska.

Víkend motocyklových Majstrovstiev Slovenska i Česka sa niesol v príjemnom, stále letnom počasí a ponúkol sériu napínavých pretekov. Tie rozhodli o šampiónoch hneď niekoľkých tried. Výnimočný talent predviedol napríklad Roman Kučera v triede Supersport 300, ktorý v oboch víkendových pretekoch nedal konkurencii šancu a suverénne zvíťazil.

Majstrom Slovenska sa po minulom roku stal opäť Jiří Nespěšný z Česka, jazdiaci pod slovenskou licenciou. V triede Superstock 600 si svoj premiérový titul vybojoval Michal Ronec. Ten v sobotu zvíťazil aj v rámci medzinárodného hodnotenia a jeho titul už neohrozil ani nedeľňajší pád.

Miroslav Sloboda sa stal šampiónom triedy Supersport a to hneď po návrate z prestížnych pretekov Manx Grand Prix na ostrove Man.

Trieda Superstock 1000 spoznala svojho šampióna ešte pred SLOVAKIA RINGOM: Tomáš Svitok ju vyhral už na Red Bull Ringu začiatkom septembra. Bol to však Michal Prášek, kto dominoval medzinárodnému hodnoteniu na našom okruhu v tejto triede.

Legendárny Peter Duchyňa sa pre zmenu stal Majstrom Slovenska triedy Superbike. Diváci ho mohli vidieť aj počas osemhodinovky Majstrovstiev sveta FIM EWC na SLOVAKIA RINGU začiatkom mája. Medzinárodné hodnotenie triedy Superbike vyhral počas víkendu Poliak Bartlomiej Moranski a Čech Václav Rumlena.

Posledná veľká motoristická akcia na okruhu SLOVAKIA RING tento rok bude tradičná AUTO SHOW 2. a 3. novembra.