Sprievodný program počas WTCR a EWC Races of Slovakia

Okruh SLOVAKIA RING privíta už tento týždeň (9.-12. mája) dva významné svetové šampionáty: WTCR - FIA Svetový pohár cestovných automobilov a Majstrovstvá sveta vytrvalostné preteky cestných motocyklov FIM EWC. Zatiaľ čo cestovným autám patrí piatok a nedeľa, motocykle sa postarajú o akciu vo štvtok a v sobotu. Počas víkendu čaká na návštevníkov samozrejme zaujímavý sprievodný program.

Moto kaskadér vs motokára a letecká šou

Nedeľa prinesie troje pretekov cestovných vozidiel WTCR (10:45, 15:15, 16:45). O zábavu sa postará tiež kaskadér na motocykli a šprintový duel s pretekárskou motokárou na štartovej rovinke. Po roku sa u nás opäť predvedie letecká show a to v podobe akrobatickej legendy a majstra sveta Pétera Besenyeiho, známeho zo šampionátu Red Bull Air Race (nedeľa 14.15h).

Race Taxi

Do areálu sa v nedeľu oplatí prísť čím skôr. V rámci žrebovania vylosujeme doobeda troch návštevníkov, ktorí sa budú môcť medzi 12h – 13h zviezť s pretekárom Procar Motorsport na modeli KTM X-BOW a legendárnom Porsche 911.

Autogramiáda

Unikátny motoristický víkend doplnia ďalšie sprievodné aktivity pre návštevníkov. V nedeľu 12. mája o 12:45 zažijete autogramiádu s hviezdami cestovných automobilov WTCR (pred vstupom na krytú tribúnu A). Medzi nimi nájdete napríklad Majstrov sveta ako Yvan Muller, Gabriele Tarquini, Thed Björk, Andy Priaulx či úradujúceho Majstra sveta v relykrose Johana Kristofferssona, ktorý tento rok presedlal na cestovné vozidlá. Rovnako, ako hviezda DTM a GT3 Augusto Farfus.

F1 simulátor

Vcítiť sa do role pilota formule 1 sa budú môcť návštevníci aj vďaka obriemu simulátoru monopostu F1.

Malkia Park

Medzi divácke zaujímavosti patrí určite i rozrastajúci sa zvierací Malkia Park v tesnej blízkosti okruhu. Nachádza sa tesne pred areálom po ľavej strane hlavnej príjazdovej cesty. Rozrastajúca sa zvieracia záchranná stanica ukáže návštevníkom úžasné divoké mačky (lev, biely lev, puma, bengálsky tiger, leopard), ale aj medveďa, kengury či ťavu dvojhrbú.

Off-road

Na konci areálu nášho automotodrómu sa nachádza vynovený off-roadový areál pre terénne vozidlá. Skvelý a bezpečný adrenalín si netreba nechať ujsť, pripravené budú terénne autá, šikovní inštruktori aj zábavné prekážky.


Centrum bezpečnej jazdy

Naše moderné Centrum bezpečnej jazdy v spolupráci s automobilkou Hyundai otvorí bezplatne v nedeľu 12. mája svoje brány pre širokú verejnosť. Zábava v bezpečnom prostredí bez šance akýchkoľvek kolízií môže byť najcennejšou skúsenosťou, ktorá vám jedného dňa možno zachráni zdravie i peňaženku.

OMV Viva stan

Stanová zóna oficiálneho partnera okruhu bude miestom oddychu a "dotankovania" energie. Chýbať nebudú samozrejme detské atrakcie ako skákacia trampolína či nafukovací hrad.


Vojenské múzeum

Návštevníkov láka už dlhšie rozrastajúca sa výstava ťažkej vojenskej techniky. Vyradené, no nablýskané vojenské vrtuľníky či rakety a obrnené transportéry nájdete hneď pri off-roadovom areáli na konci okruhu.