Stredoeurópski majstri v relykrose na SLOVAKIA RINGU už tento víkend!

Motoristická sezóna 2018 na okruhu SLOVAKIA RING otvára svoje brány už tento víkend 24. a 25. marca s FIA CEZ OMV MaxxMotion Rallycross. Stredoeurópska špička sa tu opäť pobije o cenné trofeje, ako aj o priazeň divákov.

Zoznam prihásených prezradil mená 60 štartujúcich jazdcov v rozličných kategóriach. Medzi tie najhlavnejšie patria určite populárne SuperCars, s výkonmi cez 600 konských síl. Medzi najväčších favoritov tu patrí Rakúšan Alois Höller s vozidlom Ford Focus T16. Predstavia sa aj českí pretekári Lukáš Červený a Aleš Fučík (obaja na špeciálnej Škode Fabia).

Trieda Super Touring Cars s objemom motorov nad 2000 cm3 ukáže tiež slovenských pretekárov: tradične nechýba Miroslav Pospíchal (Volkswagen Polo), ale aj Pavol Zachar a Jozef Magdolen (obaja Seat Leon II). V triede Super Touring Cars -1600 uvidíme ďalších Slovákov - Šimon Hrnčiar a Marián Gajdoš osedlajú Škodu Fabia a Ford Fiesta. Naši reprezentanti zabojujú napokon aj v triede Super Touring Cars -2000: Vladimír Marko (Volkswagen Polo) a Stanislav Korytár osedlajú vozidlá Volkswagen Polo.

Víkend začína túto sobotu voľnými tréningami (10:00 a 11:30), po ktorých nasledujú už ostré preteky na štyri krátke, no veľmi intenzívne kolá (o 13:30 a 15:00).

Program vrcholí v nedeľu treťou a štvrtou sériou rozjázd (o 9:00 a 10:30). Semifinálové jazdy na 5 kôl štartujú o 12:00. Finále (rovnako na 5 kôl) začína o 14:30. Napokon veľký relykrosový víkend uzavrie slávnostné udeľovanie trofejí o 16:30.

Predpoveď počasia hlási jasno až polojasno a teploty okolo 10 stupňov Celzia. Vstupenky sú v predpredaji na stránke slovakiaring.sk a na mieste v hlavnej pokladni okruhu. Celú akciu na takmer 1500-metrovej trati so zmiešaným povrchom môžete sledovať z pohodlia krytej, ako aj montovanej tribúny pozdĺž štartovej rovinky okruhu.